TC Euro Cars (TCEC), pemegang francais tunggal kenderaan Renault di Malaysia baru mengumumkan pakej selepas jualan ‘5inCaptur’ baru untuk crossover urban Renault Captur pemasangan tempatan. Servis selepas jualan 5inCaptur diperkenalkan untuk menawarkan para pelanggan dengan kemudahan dan lebih penjimatan selama lima-tahun.

Pakej tersebut merangkumi servis dan penyelenggaraan percuma (termasuk alat ganti dan kos buruh) untuk lima-tahun atau perbatuan sehingga 100,000km, mana-mana tiba dahulu. Selain itu, ia mengemukakan waranti pengilang selama lima-tahun dengan perbatuan tanpa had dan bantuan tepi jalan 24 jam secara percuma.

Bukan itu sahaja, ia turut menawarkan perkhidmatan mengambil dan hantar untuk penyelenggaraan berjadual di pusat servis Renault serta servis mobiliti dengan kereta gantian sekiranya alat ganti tidak boleh diperoleh untuk tempoh 48 jam di pusat servis sah, bergantung kepada kebolehdapatan.

Menurut TCEC, pakej yang sama terdahulu ditawarkan kepada para pemilik Fluence.

Sebagai tambahan, rebat sebanyak RM5,000 turut ditawarkan sepanjang tempoh promosi yang sedang berlangsung sekarang dan bakal berakhir pada 31 Oktober 2017.

Sebagai model pemasangan tempatan dan menerima penarafan EEV (Kenderaan Cekap Tenaga), Renault Captur ditawarkan pada harga RM109,000 (di atas jalan termasuk GST, tanpa insurans untuk pendaftaran peribadi di Semenanjung Malaysia).