Memasuki tahun 2018, pengeluar motosikal jenama Ducati dari Itali telah memperbaharui kerjasama dengan rakan mereka di sini, Naza melalui anak syarikatnya, Next Bike Sdn Bhd. Tumpuan akan diberikan untuk meluaskan rangkaian pengedar jenama itu di Malaysia, serta membimbing operasi pengedar untuk memastikannya menjana keuntungan.

Perancangan lain adalah termasuk mempertingkat pengalaman pelanggan dengan pengenalan kemudahan serta aktiviti-aktiviti Ducati yang baru. Selain itu, Ducati Malaysia juga ingin mengurangkan kos pemilikan motosikal berkenaan, dan dalam masa yang sama mengekalkan imej premium jenama itu.

“Kami amat berbangga untuk meneruskan kerjasama dengan Kumpulan Syarikat Naza World melalui anak syarikatnya, Next Bike untuk tempoh yang lebih panjang ke hadapan. Kerjasama 17 tahun setakat ini terbukti memberi manfaat kepada kami, dan 2018 diharap akan lebih banyak pengenalan produk baru Ducati dilancarkan di sini,” ujar Pengarah Rantau Asia Ducati, Marco Biondi.

Terbaru, Ducati Malaysia pada Oktober lalu melancarkan secara rasmi model Ducati SuperSport untuk pasaran tempatan, dengan harga jualan bermula RM80,899 termasuk GST.