Boon Siew Honda (BSH) kini memperkenalkan model skuter automatik Honda BeAT 2017 dengan corak grafitti baru untuk tampil lebih ranggi. Model ini juga dilengkapi tayar tanpa tiub dengan empat pilihan warna diberikan; Space Magenta Metallic (warna baru), Pearl Nightfall Blue, Pearl Magellanic Black dan Vivacity Red.

“Tahun lalu, BSH melancarkan Honda BeAT untuk pasaran penunggang muda. Kini, kami menambahbaikkan rekabentuknya dengan warna-warna baharu serta corak grafik terkini. Ia bukan sahaja mempunyai kelengkapan keselamatan yang sesuai untuk para pelajar menunggangnya untuk aktiviti seharian, ia kini lebih bergaya,” jelas CEO BSH Nobuhide Nagata.

Antara ciri-ciri lain yang melengkapi model ini ialah Sistem Brek Combi, Smart Lock System yang mengekalkan skuter ini dalam keadaan breknya dikunci ketika enjin dihidupkan, serta ciri umum bagi skuter, iaitu Side Stand Switch, yang akan mematikan enjin sekiranya tongkat diturunkan.

Model ini menggunakan enjin 108.2 cc dengan teknologi kurang geseran serta lengkap dengan ciri suntikan minyak PGM-FI. Enjin ini menjana sebanyak 6.46 KW (8.77 PS) @ 7,500 rpm dan 9.14Nm @ 6,000 rpm tork. Kapasiti tangki petrolnya pula ialah empat liter. Berat keseluruhannya ialah 94 kg.

Honda BeAT 2017 ini dijual pada harga RM5,724, termasuk GST. Dan, menurut BSH lagi, ini merupakan model skuter pertama yang menerima pengiktirafan EEV di Malaysia.