Edaran Tan Chong Motor (ETCM) kini memperkenalkan Nissan Navara Black Series, yang menampilkan pertambahan kemasan hitam dibeberapa tempat. Pelanggan tetap boleh memilih varian yang ada; VL, V dan SE (automatik sahaja), dengan dan semua kemasan ini datang dari kilang.

Bahagian-bahagian yang menerima kemasan warna hitam adalah seperti gril, lampu utama, sekeliling lampu kabus, pelindung cermin sisi, fender tambahan serta sports bar yang digunakan pada bahagian barangan di belakang. Kabinnya pula menggunakan material kulit hitam.

Harga bagi edisi ini bermula dari RM108,800 (atas jalan tanpa insurans) bagi varian SE Black Series, diikuti dengan RM115,800 bagi varian V dan RM124,800 bagi varian VL. Harga-harga ini menyaksikan pertambahan antara RM4,000-RM5,000 berbanding Navara biasa.

Tiada perubahan mekanikal dilakukan. Trak pikap ini masih menggunakan enjin 2.5 liter turbodiesel dengan janaan 190 PS dan 450 Nm. Ini dipadankan dengan sistem transmisi automatik tujuh-kelajuan dengan sistem pacuan empat roda yang boleh dipilih modnya ketika bergerak.

Nissan juga sudah memulakan kempen promosi akhir tahun dengan menawarkan percutian bertemakan Star Wars: The Last Jedi ke Croatia bagi pembeli bertuah. Selari dengan peraduan ‘Take Home a Nissan and Take on the Galaxy’, rebat dan penjimatan sehingga RM8,000 turut diberikan bagi model-model Nissan terpilih, serta promosi RM1 bagi pakej aksesori premium yang masih berlangsung.