Mercedes-Benz Malaysia bersama NZ Wheels telah melancarkan Mercedes-Benz NZ Wheels Johor Bahru Autohaus yang telah dinaik taraf. Kini, premis berkenaan lengkap dengan AMG Performance Centre yang pertama di Selatan tanah air.

Dengan kos naik taraf RM6 juta, Autohaus berkenaan merangkumi keluasan 18,692.40 kaki persegi dengan 32 petugas. Bilik pamerannya mampu menampung 11 kenderaan dalam satu masa, sementara terdapat 12 ruang servis yang membolehkannya menampung kapasiti 500 kenderaan setiap bulan.

Ruang menunggu Star Lounge turut disediakan untuk pelanggan – dengan perkhidmatan dan layanan peribadi yang mengikut gaya hidup pelanggan. Ini termasuk perkhidmatan mengambil dan menghantar kenderaan, penghantaran di luar waktu bekerja serta servis fast lane.

“Kami berbangga dapat mempertingkatkan tahap layanan melalui rangkaian jualan dan servis untuk manfaat pengguna. Ia juga menjadi petunjuk kepada kerjasama baik antara Mercedes-Benz dan rakan kongsi yang ada,” jelas Presiden dan CEO Mercedes-Benz Malaysia, Claus Weidner.

Kini menepati piawaian Mercedes-Benz Presentation System II (MPS II) dan menampilkan identiti korporat terbari jenama itu, Mercedes-Benz NZ Wheels Johor Bahru Autohaus merupakan satu daripada enam pengedar sah yang menyediakan perkhidmatan bagi pelanggan-pelanggan di Selatan.