UMW Toyota Motor mengumumkan tempahan bagi model Vios 2018 terbaru telah dibuka bermula hari ini. Toyota Vios 2018 tampil dengan pelbagai naik taraf dan peningkatan dari segenap aspek luaran dan dalaman berbanding versi sedia ada.

Dari segi penampilan, bodykit yang digunakan kini adalah rekaan serba baru. Bagi versi TRD Sportivo pula, walaupun menggunakan bodykit seperti yang sebelumnya, kemasan garis merah ditambah bagi menyuntik elemen baru padanya.

Lagi perbezaan bagi versi TRD ialah cermin sisi, antena dan spoiler belakang kini dalam warna hitam. Pelekat baru juga menghiasi bahagian sisinya, serta kemasan tambahan warna merah yang diberikan pada bahagian penutup ruang tengah pada rim.

Selain penampilan luaran yang diberi pembaharuan, Vios 2018 ini juga dilengkapi dengan pelbagai aksesori tambahan terbaru, seperti sensor parkir (standard bagi varian TRD, GX dan G), shark fin antenna dan plat pintu dengan pencahayaan kini diperkenalkan.

Sistem hiburan DVD-AVX dengan ciri dipertingkat juga ditawarkan – berserta dengan paparan kamera undur – sebagai ciri standard bagi semua varian kecuali Vios J (MT) dan J (AT). Ciri lain yang ada sebelum ini seperti Panoramic View Monitor dan perakam video digital masih dikekalkan.

Sama seperti sebelumnya, enam varian ditawarkan dengan harga masing-masing seperti berikut: Vios 1.5J (MT) – RM74,980; Vios 1.5J (AT) – RM77,980; Vios 1.5E (AT) – RM81,980; Vios 1.5G (AT) – RM87,980; Vios 1.5GX (AT) – RM90,980 dan Vios 1.5TRD (AT) – RM93,980. Semua harga yang dinyatakan ini tidak termasuk insurans. Vios merupakan kenderaan EEV di Malaysia.

Bagi jaminan, sama seperti model-model baru Toyota yang lain, Vios didatangkan dengan tempoh jaminan lima tahun tanpa had perbatuan. Jika kenderaan terbabit dijual semula dalam tempoh lima tahun pertama ini, pelindungan turut akan diberikan kepada pemilik keduanya, memberikan nilai tambah kepada kenderaan.