Bulan lepas, satu teaser telah dikeluarkan oleh BMW Malaysia, dan kini ia semakin dekat untuk menjadi kenyataan – BMW Concept 8 Series akan dipertontonkan di Malaysia dalam sebuah acara yang akan berlangsung 22 Februari ini. Nampaknya, bukan seperti yang yang diagak sebelum ini; Malaysia bukanlah pentas pertama untuk memperkenalkan BMW 8 Series versi produksi kepada dunia.

Kemunculan model konsep ini disahkan melalui satu post Facebook dari BMW Malaysia, yang turut membuka pendaftaran kepada mereka yang berminat – untuk menghadiri acara berkenaan, tentunya. BMW Luxury Excellence Pavilion akan berada di KLCC dari 22 Februari hingga 7 Mac. Ia akan menjadi satu-satunya acara seumpamanya menurut syarikat berkenaan.

“BMW Malaysia akan berkongsi visinya mengenai kemewahan dengan bandaraya Kuala Lumpur,” seperti yang dinyatakan sebelum ini berkaitan model dan acara berkenaan.BMW Concept 8 Series mula ditunjukkan kepada dunia pada bulan Mei 2017.

Bagi BMW 8 Series versi produksi pula, ia dijangka akan dikeluarkan dalam masa terdekat. Syarikat itu telah mengeluarkan video rasmi model ini ketika dalam ujian meinggu lalu, yang memaparkan coupe pacuan roda belakang ini dalam aksi yang menakjubkan. Akan ada juga versi M8 dan jentera litar M8 GTE.