Yamaha Ego Solariz sudah berada di pasaran negara kita lebih daripada satu tahun, dan kini, ia disegarkan semula dengan pilihan warna baru yang terdiri daripada merah, biru, ungu dan magenta. Harganya pula masih kekal seperti dilancarkan Januari tahun lalu iaitu RM5,548 (termasuk GST, tanpa insurans).

Perkara lain pada Ego Solariz ini juga tidak berubah, di mana ia dikuasakan oleh enjin satu silinder SOHC 125 cc suntikan bahan api dengan teknologi Blue Core dan sistem penyejukan udara, mampu menghasilkan 9.4 hp pada 8,000 rpm dan 9.6 Nm tork pada 5,500 rpm. Transmisi yang digunakan pula adalah jenis automatik tali sawat V.

Pada bahagian hadapan, Ego Solariz dilengkapi dengan suspensi jenis teleskopik, rim 14 inci, tayar saiz 70/90 dan brek cakera manakala di belakang pula menggunakan lengan ayun dengan monoshock, rim 14 inci, tayar saiz 80/90 dan brek jenis dram. Tiada sistem brek ABS untuk motosikal ini.

Di bawah tempat duduk Ego Solariz, terdapat ruang simpanan 10 liter, manakala berhampiran pemegangnya juga terdapat ruang simpanan kecil yang boleh memuatkan barangan seperti botol air atau lain-lain. Lampu hadapan dan belakang motosikal ini masih menggunakan mentol halogen biasa, tidak seperti Avantiz yang menggunakan LED.