Kia meneruskan lagi pra tonton untuk K900 generasi seterusnya dengan pendedahan lukisan bahagian dalam sedan mewah itu pula. Menurut mereka, pendekatan minimalis tapi elegan yang diambil mampu memberikan “rasa tenang kepada pemandu dan penumpang.”

Jika dibandingkan dengan K900 generasi sekarang, bahagian dalam baru ini menunjukkan peningkatan yang ketara, dengan antaranya dilengkapi agak banyak kemasan kayu, veneer besi serta balutan kulit asli di dalam kabin. Ia memang nampak mewah.

Rekaannya juga diubah, dengan skrin utama sistem informasi dan hiburan kini berada berasingan daripada suis pengawal pendingin hawa. Skrin tersebut menggunakan unit 12.3 inci dengan sistem kawalan lampu pintar, yang hanya akan menyala apabila ia mengesan tangan pengguna mahu mencapai ke bahagian suis di papan pemuka.

Selain fungsi media dan sambungan biasa, sistem informasi dan hiburan ini juga dapat mengawal sistem lampu suasana dalam kenderaan, yang menawarkan 64 warna dan tujuh tema yang boleh dipilih. Ia juga boleh dilaras mengikut kemahuan pengguna.

Di bahagian kiri, anda boleh melihat terdapat panel instrumen digital di hadapan pemandu dan rekaan roda stereng yang baru. Sementara itu, bahagian konsol tengah pula lebih kemas berbanding sekarang, dengan butang kawalan sistem informasi dan hiburan diletakkan bawah sedikit daripada tombol gear dan beberapa butang lagi turut kelihatan bersama dua tempat meletak barangan/cawan.

K900 baru akan dikeluarkan oleh kilang di Korea, dan akan dijual di beberapa pasaran yang terpilih bermula suku kedua tahun ini. Di Amerika Syarikat (A.S) ia dikenali sebagai K900, tetapi di Korea ia dipanggil sebagai K9 manakala di beberapa negara lain sebagai Quoris.

Setakat ini masih belum dapat dipastikan K900 baru akan menggunakan enjin apa kerana model sekarang menggunakan enjin yang berbeza mengikut pasaran. Di A.S, K900 sekarang dijual dengan pilihan sama ada enjin petrol V6 3.8 liter atau V8 5.0 liter. Di Korea pula, ia ditawarkan dengan tambahan enjin V6 3.3 liter.