Volvo Car Malaysia (VCM) kini memperkenalkan sebuah program pajakan yang dikenali sebagai Volvo Car Leasing untuk memudahkan pelanggannya menikmati pemilikan kenderaan Volvo tanpa kekangan kewangan serta perjanjin jual-beli yang biasa. Program pajakan ini meurpakan yang pertama bagi Volvo di Asia Tenggara.

Di bawah perjanjian pajakan ini, perlindungan insurans, cukai jalan, kos penyelenggaraan dan jaminan semuanya termasuk sekali. Dihujung tempoh pajakan berkenaan, pelanggan boleh memilih sama ada untuk bertukar kepada kenderaan baru atau membeli kenderaan yang dipajak itu pada kadar semasa pasaran atau nilai masa depan yang dijamin (Future Guaranteed Value). Pelanggan juga boleh untuk memulangkan sahaja kenderaan itu kepada pengedar terlibat.

Program ini ditawarkan untuk semua model Volvo yang dijual di Malaysia melalui rangkaian pengedarnya yang mengambil bahagian. Pelanggan boleh memandu pulang sebuah kenderaan Volvo baru pada harga serendah RM2,762 sebulan – angka yang sudah termasuk sekali dengan perlindungan insurans komprehensif, cukai jalan dan kos penyelenggaraan.

“Setiap kenderaan Volvo yang dipajak di bawah program ini datang lengkap dengan Volvo Service Agreement Plus (VSA+), yang meliputi pelbagai perlindungan termasuk alatan ganti, memberikan ketenangan fikiran kepada pelanggan sepanjang pemilikan mereka,” ujar pengarah urusan VCM, Lennart Stegland.

Program ini juga menawarkan pembiayaan yang lebih fleksibel kepada pelanggan berbanding perjanjian jual-beli biasa, dan pajakan seperti ini juga tidak perlu mengganggu kredit bernilai pada pengguna yang boleh digunakan untuk membeli aset lain serta tidak perlu mememikirkan tentang perbelanjaan-perbelanjaan lain berkaitan pemilikan kenderaan.

Sempena pelancaran program ini, semua mdoel ditawarkan dengan promosi kadar istimewa bagi tempoh bermula hari ini hingga 31 Ogos nanti. Dalam tempoh berkenaan, setiap kenderaan yang dipajak juga akan menerima baucar petrol bernilai RM300. Untuk maklumat lanjut tentang model-model Volvo di Malaysia, layari juga CarBase.my.