Untuk Goodwood Festival of Speed tahun ini, McLaren bakal mendedahkan edisi baharu bagi barisan modelnya, yang telah ditunjukkan menerusi imej teaser ini. Menurut pengeluar kereta Britain ini, jentera yang tidak didedahkan namanya bakal menjadi model baharu ke-lima yang diumumkan di bawah pelan perniagaan Track22.

Berdasarkan imej ini, model tersebut muncul sebagai versi hardcore bagi 570S dengan banyak elemen gentian karbon termasuk ekzosnya. Ia akan mengeluarkan gas yang dihasilkan oleh enjin kereta ini, di mana satu lagi misteri bakal dirungkaikan.

McLaren berkata model baharu ini “menerima kelebihan daripada peningkatan kuasa, berat yang diminima, aerodinamik lebih optimum dan pengendalian pemanduan yang dipertingkatkan.” Tambahnya lagi, ia hanya dikeluarkan dalam unit terhad, seperti Senna.

Berdasarkan informasi, model baharu ini tidak menggunakan nama 570, seperti 570S, 570S Spider dan 570GT. Ini kerana anggaran bagi kuasa yang dihasilkan oleh enjinnya adalah lebih banyak, menurut McLaren. Semuanya akan didedahkan pada hujung Jun ini kerana ia akan diperkenalkan dalam acara Goodwood Festival of Speed.