The Mercedes-Benz SLC telah menambah beberapa peningkatan untuk model 2019, sebelum ia memulakan jualannya di Amerika Syarikat. Peningkatan ini turut melibatkan model AMG, termasuk SLC 300 dan SLC 43.

Untuk SLC 300, semakan melibatkan pilihan baharu – pencahayaan ambien, Bantuan Titik Buta, sistem bunyi Harman Kardon Logic 7, jam analog pada papan pemuka dan Parktronic. Di bawah bonetnya, terletak enjin 2.0 liter pengecas turbo empat-silinder dengan hamburan kuasa 241 hp dan tork 370 Nm, dipadankan bersama transmisi automatik sembilan-kelajuan. Dengan kuasa disalurkan ke roda belakang, ia mampu mencapai 5.8 saat bagi pacuan 0-96 km/j.

Perubahan pada Mercedes-AMG SLC 43 pula lebih besar, dengan enjin 3.0 liter turbo-berkembar V6 yang kini tampil dengan hamburan kuasa 385 hp. Ia adalah lebih 23 hp berbanding model tahun 2018, walau bagaimana pun syarikat ini tidak memaklumkan tentang tork atau spesifikasi prestasinya. Memandangkan kuasa kudanya lebih kurang sama dengan model facelift C 43, dijangkakan V6 ini mampu menghasilkan tork sebanyak 520 Nm.

Selain enjin, SLC 43 kini didatangkan dengan kawalan suhu dwi-zon dan lampu utama LED aktif dengan Bantuan Lampu Tinggi Adaptif secara standard. Kereta ini juga boleh ditempah dengan kekemasan warna luaran Graphite Grey.