Harga RON 97 bagi 28 Jun hingga 4 Julai – turun 9 sen

Harga RON 97 bagi 28 Jun hingga 4 Julai – turun 9 sen

Bagi minggu pertama Julai, harga petrol RON 97 yang diapungkan akan dijual pada harga RM2.50 seliter. Harga ini mencatatkan penurunan sebanyak 9 sen berbanding minggu lalu.

Seperti yang kita sedia maklum, harga yang bagi RON 95 pula dikekalkan pada RM2.20 seliter, manakala diesel Euro 2M pula adalah RM2.18 seliter (diesel Euro 5 dijual lebih 10 sen daripada diesel Euro 2M seperti biasa).

Menurut menteri kewangan, pada kadar ini, kerajaan menggunakan subsidi sebanyak 33 sen setiap liter bagi petrol RON 95 dan diesel berkenaan.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Hazril Hafiz

Berkecimpung di dalam media automotif tempatan sejak 10 tahun lalu, Hafiz mengimpikan sebuah Malaysia dengan jaringan sistem pengangkutan awam yang lebih cekap dan menyeluruh. Tugas terakhirnya sebelum menyertai laman web ini ialah sebagai editor sisipan automotif sebuah akhbar arus perdana.

 
 

Add a comment

required

required