Honda Brio baharu tampil buat kali pertama di GIIAS

Honda Brio baharu tampil buat kali pertama di GIIAS

Ini adalah gambar yang baru saja kami terima daripada rakan sekerja yang berada di Indonesia untuk acara Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) 2018. Ia adalah Honda Brio serba baharu, yang merupakan model generasi kedua untuk mengganti model generasi pertama yang mula dipasarkan pada tahun 2011.

Brio baru yang anda lihat ini menggunakan asas daripada Honda Small RS Concept yang ditunjukkan semasa Indonesia International Motor Show (IIMS) 2018 April lalu, dan hampir keseluruhan bahagiannya adalah sama untuk model produksi seperti dalam gambar ini. Ia juga adalah versi RS yang lebih sporty.

Kenderaan ini hanya dapat dilihat sekejap sahaja kerana sekarang ia telah ditutup semula untuk pengenalan rasmi yang akan berlaku petang nanti. Nantikan berita selanjutnya dari kami. Brio yang ada dalam pasaran sekarang di Indonesia diiktiraf sebagai kereta mesra alam dan ia menggunakan enjin empat silinder 1.2 liter SOHC i-VTEC berkuasa 90 PS dan 110 Nm.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required