Satu lagi pusat 3S Proton telah dinaiktaraf sepenuhnya mengikut standard piawaian yang terkini, terletak di Kota Samarahan, Sarawak. Dikendalikan oleh KH Motor Sdn Bhd, pusat 3S ini telah pun beroperasi sejak satu setengah tahun yang lalu, terletak di kawasan komersil yang sibuk.

Dengan kos pengubahsuaian sebanyak hampir RM1 juta, ia dibina di kawasan seluas 1,015 meter persegi dan menyediakan pelbagai fasiliti, antaranya enam petak penyelenggaraan, lima servis pengangkat, dan ruang menunggu untuk para pelanggan.

Menurut Wong Park Sii, CEO dan Pengarah KH Motor Sdn Bhd, keputusan mereka untuk menaiktaraf adalah muktamad kerana cawangan baharu ini akan dapat memberikan kemudahan, keselesaan dan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan. Selain itu, cawangan yang dinaik taraf akan dapat meningkatkan lagi penjualan model-model sedia ada dan baharu seperti X70, yang mana baru-baru ini telah dibuka untuk tempahan.

Pusat 3S Kota Samarahan ini terletak di Lot 1508, SMLD, Jalan Datuk Mohd Musa, Kota Samarahan, Sarawak dan waktu operasinya dari jam 8.30 pagi hingga 5 petang setiap Isnin hingga Sabtu dan Ahad pula dari jam 9 pagi hingga 3 petang untuk bahagian jualan. Manakala untuk bahagian servis pula, ia beroperasi dari 8.30 pagi hingga 5 petang setiap hari dan ditutup pada hari Ahad.