Honda CBR150R dipertingkat untuk pasaran Indonesia

Honda CBR150R dipertingkat untuk pasaran Indonesia

Di negara jiran, Indonesia, pasaran motosikalnya adalah lebih meriah termasuklah untuk model yang berkapasiti rendah. Bagi penggemar model berbentuk sports, antara model yang popular adalah CBR150R. Untuk tahun ini, pengedar Honda di sana telah memperbaharui motosikal tersebut, dengan melibatkan beberapa perubahan.

Paling jelas dilihat sudah tentu adalah grafik serta pilihan warnanya (yang kini ditawarkan dalam empat pilihan termasuk versi Repsol), namun ada juga perubahan lain seperti penghadang angin yang lebih tinggi di hadapan dan lampu yang lebih tajam.

Membantu pula aspek prestasi, motosikal ini sekarang didatangkan dengan cakera brek hadapan berombak manakala suspensi hadapan dan belakang pula boleh dilaras. Untuk bahagian panel instrumen digital, sekarang ia menggunakan warna baru.

Ciri keselamatan motosikal ini turut dipertingkat, dengan bahagian breknya kini boleh didapati dengan sistem brek ABS dan dilengkapi dengan Emergency Stop Signal (ESS) yang boleh menyalakan lampu kecemasan apabila membrek secara kuat.

Bahagian lain motosikal ini masih lagi sama termasuk enjin dan transmisi yang menggunakan unit satu silinder DOHC 149.16 cc suntikan bahan api dengan padanan kotak gear enam kelajuan, mampu menghasilkan 17.1 PS pada 9,000 rpm dan 14.4 Nm tork pada 7,000 rpm. Bergantung kepada warna dan sama ada ia dilengkapi ABS atau tidak, model ini dijual pada harga antara 33.8 juta Rupiah hingga 38.7 juta Rupiah.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required