Yamaha NVX 155 bagi tahun 2019 nanti akan hadir dengan pilihan warna baru, dan dijual pada harga RM9,988. Warna baru yang dimaksudkan terdiri daripada Race Blu, Fiery Red dan Active Yellow dan boleh didapati daripada pengedar sah Yamaha bermula pertengahan Disember ini.

Berkongsi asas yang sama dengan sebuah lagi skuter, Yamaha NMax, NVX menggunakan enjin 155 cc, silinder tunggal dengan janaan kuasa sebanyak 14.8 hp pada 8,000 rpm dan 14.4 Nm tork pada 6,000rpm. Enjin sejukan cecair dengan variable valve actuation (VVA) ini menggunakan sistem EFI, dengan kotak gear CVT untuk menyalurkan kuasa.

Kemaskini lain bagi NVX model tahun 2019 ialah penggunaan penyerap hentak dengan “tabung” simpanan untuk memperbaiki prestasi serapan di belakang. Bahagian depan pula menggunakan fork teleskopik biasa. Ciri ABS adalah standard pada bahagian depan dengan brek cakera, sementara di belakang kekal menggunakan brek dram.

Ruang simpanan dengan kapasiti 25 liter terletak di bawah tempat duduk, begitu juga dengan slot USB untuk memudahkan pengguna. Paparan instrumen utama menggunakan LCD backlight, serta ciri bukaan tempat duduk dan penutup tangki minyak menggunakan remote serta penghidupkan enjin tanpa kunci menjadi antara kelebihan model ini.

Harga yang dinyatakan bagi model ini ialah RM9,906, manakala bagi versi MotoGP Edition akan dijual pada harga RM10,606. Sebagai perbandingan harga, Yamaha NMax pula kini dijual pada harga RM8,409.