BMW Group mempunyai sebuah anak syarikat bernama Designworks yang bekerjasama dengan pelbagai syarikat untuk kerja-kerja rekaan. Hasil terbaru ini adalah untuk The North Face (TNF) , yang dibawa ke CES 2019 untuk menunjukkan fabrik terbaru syarikat pakaian dan aksesori terkenal tersebut.

Ia adalah sebuah kabin untuk mereka yang gemar meneroka dan berkhemah, dan anda boleh lihat fabrik terbaru TNF yang digelar sebagai FutureLight digunakan pada keseluruhan bahagian atasnya yang berbentuk bulat. Tiada sebarang informasi teknikal berkenaan kabin ini namun daripada gambarnya, kita boleh melihat ia mempunyai cangkuk untuk ditarik kenderaan lain.

Keistimewaan fabrik terbaru TNF ini adalah ia kalis air, tetapi masih boleh membenarkan angin masuk melaluinya untuk pengudaraan lebih baik. Fabrik ini dibangunkan dengan proses kitaran nano dan ia akan digunakan pada pelbagai produk TNF untuk orang ramai buat pertama kali bermula musim luruh tahun ini.

Bagi kabin rekaan BMW itu sendiri, ia mendapat inspirasi daripada model konsep Gina Light Visionary Model yang pernah ditunjukkan pada tahun 2008, di mana kereta itu juga menggunakan bahagian luar yang dibuat daripada fabrik.