Subaru Viziv Adrenaline Concept bersedia ke Geneva

Subaru telah menyiarkan teaser pertama untuk model konsep baharu yang bakal dipersembahkan di Geneva Motor Show tahun ini. Digelar Viziv Adrenaline Concept, model konsep ini merupakan crossover kecil, walau bagaimana pun perinciannya tidak didedahkan buat masa ini.

Menerusi teaser ini, kelihatan gril hadapan berbentuk haksagon disambungkan ke lampu utama nipis dengan lampu nyalaan siang berbentuk-C. Gril tersebut juga senada dengan ketebalan bonet, sementara lower apron mengetengahkan rekaan bersudut.

Di sisinya pula, model konsep ini menyerlahkan bahagian gerbang rodanya, dengan hadapan yang menyertai sambungan badan bermula daripada lampu utama hadapan. Juga kelihatan kamera yang menggantikan cermin sisi tradisional, seperti yang kita lihat pada beberapa model konsep sedia ada.

Berdasarkan imej teaser, model konsep Viziv baharu ini kelihatan seperti kenderaan sporty, dengan bumbung rendah dan gaya kerangka tiga-pintu. Malah ada juga yang berpendapat, ini merupakan versi coupe untuk XV semasa, dengan rekaan yang agak keterlaluan.

Nak tahu selanjutnya, kena nantikan penampilannya di Geneva dengan dua model lain yang dilengkapi e-Boxer.