Geneva Motor Show hanya akan membuka tirai awal bulan hadapan, dan sudah semakin banyak pengeluar cuba menunjukkan apa yang akan dibawa ke sana. Terbaru adalah daripada Kia, yang mengeluarkan teaser satu gambar kereta elektrik konsep baru.

Tiada informasi lanjut yang disiarkan berkenaan kereta ini, tetapi ia diberitahu direka di pusat rekaan syarikat itu di Frankfurt, dan merupakan petunjuk kepada kemahuan mereka untuk pergi ke hadapan dalam dunia elektrifikasi yang mengujakan.

Daripada gambar ini, kita boleh melihat kereta tersebut mempunyai bentuk yang tegap dengan lengkuk roda yang lebar, menggunakan kamera sebagai pengganti kepada cermin sisi dan turut menunjukkan lambang baru tulisan Kia. Walaubagaimanapun, kita masih belum tahu sama ada ia sebuah sedan, hatchback ataupun crossover.

“Kami cuba bayangkan mereka sebuah kereta elektrik penuh yang bukan sahaja menjawab persoalan pengguna tentang jarak gerak, prestasi, rangkaian mengecas dan dinamik pemanduan, tetapi juga mampu membuatkan bulu roma anda naik apabila melihat dan memandunya,” kata timbalan presiden bahagian rekaan Kia Motors Europe, Gregory Guillaume.