Jenama aksesori terkenal dari Itali iaitu Givi telah menunjukkan kepada media barisan produk terbaru tahun 2019 mereka, yang termasuk dua kotak barangan B270N dan juga G12 yang akan masuk ke pasaran untuk jualan umum tidak lama lagi. Harga anggarannya masing-masing adalah RM185 dan RM106.

B270N yang merupakan kotak barangan yang diletakkan di bahagian belakang motosikal bukanlah sebuah model serba baru, tetapi disegarkan semula daripada model B27 sebelum ini. Ia mempunyai kapasiti 27 liter, boleh memuatkan satu helmet dan mampu menampung berat isi sehingga lima kilogram.

Sementara bahagian dalam dan mekanisme kunci ini masih lagi sama, rekaan luarnya pula telah direka semula, dan kini mempunyai pemantul cahaya yang lebih nipis, bonjolan di bahagian atas dengan corak gentian karbon serta logo Givi yang lebih besar dan berwarna krom.

Melihat kepada G12 pula, ia adalah sebuah model kotak barangan untuk kapcai yang diletakkan di antara dua kaki penunggang, dan disediakan sebagai pengganti kepada bakul yang biasa digunakan ramai. Kotak barangan G10N diambil sebagai asas untuk G12, dan sekarang ia telah diberikan beberapa naik taraf.

Paling utama, kapasitinya telah ditambah sebanyak dua liter, menjadikan keseluruhannya 12 liter, dan kini terdapat satu lekuk khas untuk memastikan tempat duduk dapat diangkat dengan senang apabila mahu mengisi minyak (tidak lagi tersangkut pada kotak tersebut seperti model G10N).

Sama seperti G10N, model G12 ini juga didatangkan dengan sistem kunci keselamatan dan pengguna tidak perlu risau barangan di dalamnya basah apabila sudah ditutup. Kotak ini boleh menahan berat barangan sehingga dua kilogram dan diangap berguna untuk meletakkan barangan seperti baju hujan atau lain-lain.

B270N dan G12 adalah satu produk rekaan anak muda tempatan dan ia juga akan dieksport ke negara lain yang tabiat penggunanya hampir seperti Malaysia dan memerlukannya. Ia boleh dipasang pada pelbagai jenis motosikal dengan menggunakan tapak Monorack khas yang dikeluarkan Givi dan dijual secara berasingan.

Pada majlis pengenalan kotak baragnan ini, Givi turut menunjukkan beberapa produk baru lain mereka yang juga akan berada di pasaran tidak lama lagi. Ini termasuk beg kalis air, grafik baru untuk helmet M30.1 Cielo, kotak barangan B32N Bold yang dinaik taraf dengan jaring di atas serta penyandar belakang serta kunci keselamatan untuk tuil brek.