Go Automobile Manufacturing (Go Auto) telah mengumumkan SUV Haval H1 telah menerima ciri-ciri yang dinaiktaraf, kini hadir dengan unit utama (HU) skrin sesentuh berdasarkan-Adroid double-din baharu, dan juga roda aloi dwi-tona 16-inci dengan rekaan lima jejari-Y. Di mana ciri terakhir itu untuk varian tertinggi Elite, dan varian lain masih kekal dengan unit pelbagai-jejari seperti sebelum ini. Malah perehat kepala boleh laras juga telah direka semula untuk tempat duduk tengah di belakang, dan ia untuk semua varian.

Selain daripada itu, tiada perubahan lain. Haval H1 boleh didapati dengan tiga varian, bermula model asas Comfort (RM59,748), Premium (RM65,583) dan Elite (RM72,389). Harga termasuk atas jalan dan waranti tujuh-tahun, perbatuan tanpa terhad.

Secara mekanikalnya, H1 dijanakan oleh enjin petrol 1.5 liter naturally-aspirated empat-silinder yang mampu memberikan 105 hp dan tork 138 Nm. Pacuannya disalurkan ke roda hadapan menerusi transmisi manual automatik (AMT) enam-kelajuan.

Kit standard termasuk lampu utama halogen reflektor, lampu kabus, rel bumbung, roda stereng pelbagai-fungsi balutan kulit, tempat duduk fabrik, dan pengesan undur. Untuk keselamatan pula, semua model didatangkan dengan ABS dengan EBD dan bantuan brek, kawalan kestabilan dan bantuan mula mendaki.

Manakala model Premium ditambah dengan tempat duduk kulit, navigasi GPS, kamera undur, Battery Alert Sensor (BAS) dan cermin pandang belakang dengan pembaca SmartTAG. Sementara, varian Elite ditambah pula dengan lampu utama halogen dengan lampu posisi LED, lampu nyalaan siang LED, perehat tangan hadapan tengah, perakam video digital dan tingkap dengan filem tinted.