dav

Shell Malaysia Trading Sdn Bhd telah memperkenalkan minyak pelincir Shell Helix HX8, yang disifatkan sebagai minyak enjin premium sintetik penuh dengan harga yang mampu milik untuk pasaran tempatan. Minyak pelincir ini didatangkan dalam dua penawaran kelikatan yang berbeza; Shell Helix HX8 5W-40 dalam pek empat liter yang dijual pada harga RM165 (Semenanjung) dan RM166 (Sabah/Sarawak) serta Shell Helix HX8 5W-30 pada harga RM180 (Semenanjung) dan RM181 (Sabah/Sarawak).

“Shell Helix HX8 ini menawarkan minyak pelincir sintetik penuh premium dengan prestasi yang sama pada harga yang lebih rendah untuk memberikan yang terbaik kepada kereta anda tanpa kompromi,” jelas Pengurus Besar Pemasaran Shell Lubricants, May Tan.

Dengan teknolgi Flexi Molecule adaptif, minyak pelinciri ini melindungi enjin dengan cara menyesuaikannya terhadap keadaan dan gaya pemanduan harian oleh pemandu. Ia menawarkan 58% lebih baik bagi kawalan pendapan bersuhu tinggi dan kestabilan likatan, pelindungan hakisan dengan 78% lebih baik dalam keadaan jalan sesak serta pelindungan kehausan komponen sebanyak 40% lebih tinggi.

edf

Sempena pengenalannya, sebanyak 888 pek Shell Helix HX8 akan ditawarkan kepada pemilik kenderaan yang mendaftar di www.shell.com.my/helix888. Tiada pembelian perlu dibuat dan pemenang bertuah akan menerima kod promosi melalui SMS.

Sebagai tambahan, pembelian ShellHelix HX8 juga akan melayakkan pengguna untuk menikmati program kesetiaan Shell Advantage and Rewards (SHARE) yang menawarkan minyak enjin Shell percuma daripada mata pembelian terkumpul serta Shell Helix Engine Warranty (SHEW) percuma bagi kereta bawah lapan tahun atau 150,000 km.