Subaru telah mengemaskini model Levorg untuk pasaran Jepun, dengan menampilkan beberapa peningkatan ciri, termasuklah memperkenalkan dua model edisi istimewa – STI Sport Black Selection dan Advantage Line.

Model edisi istimewa yang paling menarik sudah pasti adalah STI Sport Black Selection, yang ditawarkan dengan dua enjin boxer pengecas turbo, suntikan-terus, empat-silinder. Penjana kuasa yang pertama adalah unit 1.6 liter yang menghasilkan 170 PS dan tork 250 Nm, sementara satu lagi pilihan ialah 2.0 liter dengan 300 PS dan 400 Nm. Ia turut dipadankan bersama Lineartronic CVT dan Symmertrical All-Wheel Drive secara standard, dengan set peredam Bilstein.

STI Sport Selection turut menerima peningkatan luaran yang unik termasuk roda aloi aluminium dua-tona 18-inci dengan tayar profil 225/45. Malah turut menampilkan perumah cermin hitam dengan disambung pada puddle light untuk rupa yang lebih agresif.

Perubahan yang lebih signifikan turut dipersembahkan pada bahagian dalam, bermula dengan tempat duduk hadapan Ultrasuede/kulit upholstery Recaro, dan material campuran yang sama untuk tempat duduk belakang. Malahan turut mendatangkan jahitan kontras merah termasuk pada permukaan pintu, konsol tengah, roda stereng dan tuil gear, serta dail spesifik-STI.

Sementara itu, untuk Advantage Line pula hanya ditawarkan dengan enjin 1.6 liter turbo dan menerima roda berlainan rekaan bersaiz 18-inci. Ciri luaran seperti perumah cermin sisi, pemegang pintu dan lambang hadir dengan kemasan hitam. Manakala pilihan warna eksklusif pula ditawarkan dengan Cool Grey Khaki.

Di dalamnya, terdapat kemasan biru pada tempat duduk, dash inlay dan juga jahitan kontrasnya. Seperti STI Sport Black Edition, tempat duduknya juga dengan material Ultrasuede/kulit upholstery tetapi bukan unit Recaro. Kedua-dua model edisi istimewa ini turut dilengkapi dengan sistem EyeSight secara standard.

Bukan itu sahaja, dengan peningkatan ciri bagi barisan ini, kini Bantuan Lampu Tinggi Levorg boleh berfungsi dalam kelajuan bermula serendah 30 km/j berbanding 40 km/j sebelum ini. Ciri tambahan lain, kini ia turut ditawarkan dengan warna badan baharu yang dinamakan sebagai Magentite Grey Metallic.