Volvo Car Malaysia (VCM) hari ini mengumumkan bahawa mereka telah membuka sebuah lagi pusat 3S (Jualan, Servis dan Alat Ganti) mereka di Johor Bahru bagi memudahkan lagi sama ada pemilik sedia ada atau mereka yang berminat untuk membeli Volvo baharu di bandaraya berkenaan.

Pusat 3S Volvo baharu tersebut adalah milik Pekin Auto Sdn Bhd (Pekin Auto) dan ia terletak berhampiran Skudai. Sama seperti semua outlet sah VCM sedia ada, premis baharu ini turut menampilkan konsep global terkini jenama Scandinavia itu iaitu Volvo Retail Experience (VRE).

“VRE melangkaui estetika yang diilhamkan oleh Scandinavia; ia adalah manifestasi nilai jenama kami dan keinginan kami untuk menjaga pelanggan kami sepanjang perjalanan mereka dengan Volvo Cars,” kata Nalin Jain, pengarah urusan Volvo Cars.

Dengan pembukaan Pekin Auto di Johor Bahru ini, VCM kini mempunyai sejumlah 13 pengedar di seluruh negara dan dijangka ia akan bertambah di berberapa lokasi lagi dalam masa terdekat.

Walaupun Pekin Auto sudah beroperasi, namun ia masih belum dirasmikan. Menurut VCM, lebih perincian berkenaan pengedar baharu ini akan diumumkan ketika pelancaran rasmi nanti.

“Saya gembira bahawa jenama kami telah diterima baik dalam pasaran. Kami komited untuk memberikan pelanggan pilihan yang lebih luas dengan melantik syarikat yang diiktiraf dan profesional seperti Pekin Auto bagi mewakili jenama dalam perkara-perkara penting,” tambah Nain lagi.