Peraduan bulanan Petronas Sprinta Bonanza anjuran Petronas Lubricants Marketing Sdn Bhd (PLMMSB) yang masih berlangsung sehingga 30 September 2019 kini telah menemui pelanggan dan pemenang bertuah terbaru.

Norasyikin bin Mohd Salleh, seorang ibu kepada tiga orang anak, yang berasal dari Johor telah dipilih sebagai pemenang bagi edisi bulan Julai 2019. Beliau telah menyertai peraduan ini melalui pembelian pakej minyak pelincir dan T-shirt Sprinta dari khemah jualan Petronas di kejohanan PETRONAS Cub Prix di Pontian, Johor pada Julai lalu.

Jelas Norasyikin, suaminya memang sudah berhasrat untuk membeli motosikal model Yamaha Y15ZR dalam masa terdekat. Namun, tuah kemenangan ini telah membolehkan mereka untuk membatalkan niat tersebut. Beliau bersama keluarga hadir ke acara Petronas Cub Prix pusingan ke-enam di litar Kompleks Sukan Gong Badak, Kuala Terengganu baru-baru ini untuk majlis penyampaian hadiah kemenangan motosikal berkenaan.

Hadiah disampaikan oleh Pengurus Besar Petronas Wilayah Timur, Datuk Wan Mohd Hasnan Abdullah. Setakat ini, seramai lima pemenang bertuah peraduan ini telah diumumkan, bermula sejak edisi Mac lalu. Mereka yang bertuah termasuk Sahrulnaim bin Sahrahan, Mohd Arif bin Mohmad Yasin, Muhamad Faez bin Aju, Ahmad Shafiq bin Ahmad Sharifudin dan terkini Norasyikin binti Mohd Salleh.

Masih terdapat dua buah Yamaga Y15ZR untuk dimenangi sehingga tamat tempoh peraduan pada 30 September nanti. Hadiah kedua (Yamaha R25) dan utama (Yamaha R6) pula bakal disampaikan di acara bersempena MotoGP November nanti oleh pelumba-pelumba pasukan Petronas Yamaha SRT; Fabio Quartararo dan Franco Morbidelli.