Bahang Tokyo Motor Show yang akan berlangsung hujung bulan ini semakin terasa dan semakin banyak pengeluar yang mula memberi petunjuk apa yang akan dibawa ke sana nanti. Bagi Suzuki, mereka mempunyai pelbagai produk, tetapi yang paling utama adalah lima kenderaan konsep yang akan ditampilkan buat pertama kali kepada dunia.

Dua daripadanya mempunyai rekaan masa hadapan iaitu sedan Waku Spo dan van Hanare. Untuk Waku Spo itu, ia dinyatakan sebagai kenderaan PHEV kompak yang mempunyai ciri istimewa seperti butang Waku Waku untuk menukar penampilan, muka serta kandungan yang dipapar pada papan pemuka.

Hanare pula kelihatan seperti kabin yang biasa ditarik di belakang kenderaan dan dibawa untuk aktiviti luar. Malah, memang itulah maksud Hanare tetapi istimewanya model konsep ini, ia datang dengan kemampuan bergerak sendiri (autonomous) dan masih memberi perhatian kepada hubungan dengan manusia.

Tiga model selebihnya bukanlah serba baru, tapi adalah versi keluaran khas. Untuk wagon crossover Hustler, ada dua konsep yang dibawa iaitu ranggi (biru) dan juga lasak (oren). Satu lagi model adalah van Every yang dihasilkan dengan kolaborasi bersama Combi, di mana ia diubah suai untuk menyediakan tempat menukar lampin serta menyusukan anak yang selesa di bahagian dalam – berguna sewaktu acara luar atau bencana alam.

Selain kereta yang disebutkan ini, sudah tentu Suzuki akan membawa pelbagai lagi kenderaan semasa mereka ke tapak acara dan untuk bahagian motosikal, ada dua model yang dibawa ke Jepun buat pertama kali iaitu Gixxer SF 250 dan juga Gixxer 250.