Selain model yang sudah ada untuk pasaran semasa, Yamaha juga akan membawa beberapa model baru ke Tokyo Motor Show 2019, dan kesemuanya digerakkan kuasa elektrik. Gambar awal model-model baru ini sudah ditunjukkan lebih awal, tetapi spesifikasi dan perinciannya tidak didedahkan.

Model E01 dan E02 adalah antara yang paling menarik kerana menggunakan rekaan futuristik, tetapi seperti sudah sedia untuk kegunaan atas jalan siap dengan cermin sisi dan tempat meletak nombor plet. Menurut Yamaha, ia masing-masing boleh menghasilkan kuasa sama seperti skuter 125 cc dan 50 cc.

Satu lagi skuter elektrik adalah E-Vino. Seperti yang sudah boleh dijangka daripada namanya, model ini menggunakan asas daripada Vino, tetapi digerakkan oleh motor elektrik dan bateri yang boleh dibawa keluar. Kemudiannya, ada pula motosikal trial TY-E yang pernah digunakan oleh Kenichi Kuroyama dalam pertandingan FIM Trial-E Cup.

Bukan sekadar motosikal, Yamaha juga akan membawa beberapa kenderaan lain yang digerakkan oleh elektrik termasuk dua mountain bike, skuter kecil tiga roda untuk jarak perjalanan pendek dan kerusi roda elektrik.

Selain daripada itu, terdapat dron YMR-08 dan helikopter kawalan jauh Fazer R yang direka untuk kegunaan agrikultur. Dengan tangki 32 liter, Fazer R boleh digunakan untuk menyembur racun atau baja ke atas tanaman, dari atas. Ia juga dilengkapi dengan GPS.