KYMCO telah mengeluarkan satu teaser menunjukkan motosikal yang akan mereka bawa ke pameran EICMA 2019. Menggunakan nama RevoNex, KYMCO memanggil motosikal ini sebagai sebuah skuter maxi elektrik, tetapi bentuk badannya tidak seperti skuter biasa.

Sebagaimana yang sudah diketahui, sebuah skuter maxi biasanya mempunyai badan yang besar seperti X-Town atau XCiting, dengan enjin lebih daripada 250 cc, sedangkan ‘skuter’ yang mereka tunjuk dalam gambar teaser ini pula menggunakan badan berbentuk seperti motosikal naked.

Bukan setakat itu, rimnya juga kelihatan seperti mempunyai saiz besar seperti superbike, dan bukannya saiz kecil seperti kebanyakan skuter lain. Ia juga mempunyai ‘tangki’ di atas yang mungkin sebenarnya adalah pek bateri untuk menggerakkan motor elektriknya.

Semasa pameran EICMA tahun lepas, KYMCO telah menunjukkan sebuah motosikal sports elektrik bernama SuperNEX, dan RevoNEX ini dijangka menggunakan pakej yang sama, cuma bentuk badan bahagian hadapannya sahaja yang berbeza.

Perincian teknikal RevoNEX masih belum didedah, tetapi kalau merujuk kepada SuperNEX, ia boleh memecut 0-100 km/j dalam masa 2.9 saat dan mempunyai kelengkapan elektronik seperti Launch Control, Traction Control, Anti-Wheelie Control dan Anti-Wheel Lift tayar belakang.