Selepas teaser dikeluarkan sebelum ini, akhirnya Kymco RevoNEX muncul depan khalayak ramai di pameran EICMA 2019. Ia adalah sebuah motosikal elektrik dengan gaya naked, yang dibangunkan dengan tumpuan penting kepada kepuasan penunggang dan menyediakan kejutan tersendiri.

Biasanya motosikal elektrik cuma mempunyai satu gear atau menggunakan transmisi automatik seperti skuter, tapi RevoNEX muncul dengan transmisi enam kelajuan serta klac di tangan. Ciri ini dikatakan memberi lebih rasa kepada penunggang seperti motosikal biasa, tetapi masih memudahkan kerana apabila mahu memulakan pergerakan daripada berhenti, mereka masih boleh memasukkan gear tanpa menarik klac (sesuatu seperti klac Rekluse).

Kemudiannya, RevoNEX juga menyediakan empat mod tunggangan iaitu Poised yang lebih senyap (untuk kegunaan di kawasan perumahan), Assertive untuk kegunaan dalam bandar, Bold untuk tunggangan lebih bersemangat dan Extreme untuk kegunaan atas litar. Mod yang dipilih akan terpapar pada skrin TFT yang digunakan, dan skrin ini juga dilihat boleh disambungkan dengan sistem navigasi.

RevoNEX diberitahu akan berada di pasaran pada tahun 2021, dan perincian teknikalnya setakat ini masih belum didedahkan sepenuhnya. Walaupun begitu, beberapa catatan prestasi telah didedahkan seperti 0-100 km/j dalam masa 3.9 saat dan 0-205 km/j (laju maksimum) dalam 11.8 saat. Motor elektrik yang digunakan juga dipanggil sebagai Active Acoustic Motor, mampu mengeluarkan bunyi yang lebih kuat.

Kelengkapan lain yang dapat dilihat berada pada RevoNEX ini adalah seperti suspensi yang boleh dilaras, brek cakera berkembar dengan angkup Brembo di hadapan, cakera tunggal serta angkup Brembo di belakang, sistem kawalan cengkaman dan quickshifter.