Tempoh harga promosi bagi tiket kelas perniagaan bagi ETS2 (Electric Train Service 2) kini dilanjutkan sehingga 29 Februari tahun depan. Sebelum ini, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) memperkenalkan promosi berkenaan bagi perjalanan antara 11 Oktober hingga 30 November.

Lanjutan tempoh promosi berkenaan adalah disebabkan sambutan hangat yang diterima daripada pengguna dan bertujuan untuk membolehkan lebih ramai penumpang mencuba dan mengalami sendiri perkhidmatan gerabak eksklusif berkenaan, lapor Bernama.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan oleg KTMB, perkhidmatan ETS2 turut akan meliputi laluan Kuala Lumpur Sentral-Butterworth-Kuala Lumpur Sentral bermula bulan depan, sebagai tambahan kepada laluan KL Sentral-Padang Besar ketika ini.

KTMB juga memaklumkan semua tiket ETS dan KTM Intercity bagi tempoh tiga bulan akan datang akan dijual bermula 18 November, bagi perjalanan bertarikh dari 1 Disember hingga 29 Februari. Pelanggan boleh membuat pembelian bermula 8.30 pagi melalui kaunter tiket atau secara atas talian.