Nissan telah mengeluarkan satu imej teaser sebuah crossover kompak yang akan diperkenalkan di India, dan dibangunkan berasaskan warisan SUV global serta teknologi maju mereka. Menurut syarikat itu lagi, ini adalah SUV kompak pertama yang dibuat untuk India, dengan falsafah ‘Dibuat di India, Dibuat untuk Dunia.”

Perincian rasmi model yang masih belum diberi nama ini belum didedahkan, tetapi imej tersebut menunjukkan sebuah crossover dengan bentuk hampir seperti X-Trail, tetapi mempunyai bumbung yang menjunam sedikit di bahagian belakang.

Bahagian fender nampak agak kembung depan dan belakang, sementara lampu hadapan pula mempunyai bucu yang panjang sehingga ke tepi seperti Murano. Bahagian hadapan dijangka menggunakan gril V-Motion yang sudah menjadi identiti kenderaan Nissan masa kini.

Autocar India melaporkan crossover ini akan mula dijual sekitar bulan September tahun ini dan ia akan menjadi pencabar kepada model seperti Tata Nexon, Maruti Suzuki Vitara Brezza, Mahindra XUV300, Hyundai Venue dan Ford EcoSport. Untuk kuasa penggerak pula, ia berkemungkinan menggunakan enjin tiga silinder petrol 1.0 liter turbo dengan pilihan transmisi manual atau automatik lima kelajuan.