Zaman sekarang ini, demi mendapatkan populariti dalam media sosial, ramai yang sanggup memuat naik apa sahaja bahan termasuklah perkara yang melanggar peraturan. Itulah yang dilakukan oleh seorang pemuda dari Pulau Pinang, apabila memuat naik video beliau memecut laju atas Jambatan Pulau Pinang menggunakan motosikal Kawasaki ZX-6R.

Bukan setakat laju, motosikal itu juga dilihat dikerah hampir maksimum sehingga mencecah kelajuan 260 km/j dan bertukar-tukar lorong sehingga masuk ke lorong kecemasan. Tindakan ini bukan setakat menyalahi undang-undang, tetapi juga membahayakan nyawa pengguna jalan raya lain.

Penularan video ini atas talian turut mendapat perhatian pihak berkuasa dan membawa kepada penangkapan seorang lelaki yang merupakan jururawat hospital swasta berusia 28 tahun. Menurut laporan The Star, beliau ditangkap di sebuah rumah di Ayer Itam jam 5.52 petang semalam.

Suspek kini dilepaskan atas jaminan dan akan didakwa di bawah seksyen 42 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara merbahaya.