Susulan pengumuman kerajaan tentang syarikat yang diberikan kebenaran untuk beroperasi sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang kini boleh membuka semula perniagaan masing-masing sepenuhnya, pengedar Mecedes-Benz, Hap Seng Star (HSS), telah mengumumkan pusat servisnya telah beroperasi mengikut waktu perkhidmatan biasa.

Pusat servis yang dibuka dalam tempoh PKP itu akan beroperasi seperti biasa iaitu pada jam 8.30 pagi hingga 5.30 petang untuk hari Isnin hingga Jumaat dan dari 8.30 pagi hingga 12.30 tengahari pada setiap Sabtu.

Syarikat ini berkata, walau pun waktu operasi sementara yang diumumkan bagi PKP sudah tidak dipraktikkan, namun pihaknya masih perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang telah telah ditetapkan oleh kerajaan, termasuklah memantau tahap kebersihan di kesemua premis.

Seperti sebelum ini, pelanggan yang mahu menghantar kenderaan masing-masing untuk diselenggara atau diperbaiki, perlulah membuat temujanji terlebih dahulu kerana buat masa ini sistem ‘walk-in’ tidak dibenarkan. Untuk temujanji, bolehlah menghubungi pusat khidmat pelanggan HSS di talian 03-2216 9250. Pelanggan juga diberikan pilihan untuk perkhidmatan ‘drop-and-go’ atau ‘door-to-door. Di mana pelanggan tidak perlu datang langsung ke pusat servis berkenaan kerana kenderaan akan diambil/dihantar pulang oleh pekerja HSS atau menunggu di situ sehingga kenderaan siap diselenggara.