Crossover elektrik penuh Polestar 2 telah dilancarkan untuk beberapa pasaran dan sekarang pengeluar dari Sweden itu mendedahkan pula pakej Performance Pack yang disediakan untuk pelanggan. Ia dijual pada harga 6,000 euro (RM28,823) di Eropah dan datang dengan pelbagai peningkatan.

Barang pertama yang dimasukkan dalam pakej ini adalah suspensi Öhlins Dual Flow Valve (DFV) yang boleh dilaras secara manual dalam pilihan 22 tetapan untuk memberikan kawalan yang lebih baik, bergantung kepada kemahuan pemandu serta keadaan jalan.

Kemudiannya pada bahagian brek, pakej ini datang dengan angkup Brembo empat piston di hadapan untuk mencengkam cakera 375 mm dan memberikan kuasa hentian yang lebih kuat. Angkup ini mempunyai rekaan yang mengurangkan rintangan angin dan dicat warna emas.

Melengkapkan pakej Performance Pack pada Polestar 2 ini adalah rim aluminium forged 20 inci yang masing-masing mempunyai berat 1.5 kg lebih ringan dan dibalut tayar Continental SportContact. Penutup injap rim ini menggunakan warna emas bagi memadankannya dengan angkup brek serta tali pinggang keledar di dalam.

Bahagian enjin tidak diusik dan ia masih lagi menggunakan motor elektrik berkembar yang menghasilkan kuasa keseluruhan 300 kW (408 PS atau 402 hp) dan 660 Nm tork. Dengannya Polestar 2 boleh memecut 0-100 km/j dalam masa bawah lima saat, dan bateri 78 kWh padanya boleh membawa kepada perjalanan sejauh 500 km.