Bodykit penuh Modellista untuk Toyota RAV4 kini mula ditawarkan di Malaysia melalui pengedar Toyota, Wing Hin. Kami dekati dan bawakan kepada anda untuk melihat bahagaimana rupa SUV ini dengan penampilan tersebut.

Ia terdiri daripada aerokit Modellista, termasuk spoiler bampar depan, skirt sisi dan kit belakang. Bahagian lanjutan di depan diberikan elemen krom dan logo kecil Modellista di tengah. Terdapat juga lampu LED bentuk klip di kedua-dua belah, menjadikan lampu depan RAV4 tampil dalam tiga lapisan bertindih.

Skirting sisi juga diberikan perincian krom, sementara bahagian belakangnya tidak menempatkan bodykit dengan kelebaran penuh. Ia melibatkan kemasan tambahan yang dipasang di antara skid plate standard. Untuk kereta putih, ia mungkin sedikit sukar dilihat.

Selain daripada lima bahagian aerokit berkenaan, unit contoh ini turut menampilkan “kit berkilau” Modellista. Ini termasuk kemasan pada gril (perhatiakan “sayap” pada logo Toyota), kemasan lampu utama (ada elemen “ekor”) serta kemasan pada pintu belakang berupa satu jalur krom berkelebaran penuh pada bahagian gelap pintu belakang.

Toyota RAV4 generasi kelima diperkenalkan di Malaysia bulan lalu. Ditawarkan dalam dua pilihan enjin, 2.0L dan 2.5L Dynamic Force dan diimport sepenuhnya dari Jepun. Masing-masing dijual pada harga RM196,436 dan RM215,664, atas jalan tidak termasuk insurans, dengan pengecualian SST sepanjang tahun 2020.

Harga bagi set bodykit lima-bahagian ini (tidak termasuk cat) ialah RM7,920. Tetapi, pengedar akan menawarkannya pada harga RM6,000 termasuk pemasangan dan cat sekiranya pelanggan membeli RAV4 tersebut daripada mereka. Tawaran ini sah bagi pembelian RAV4 di Toyota Balakong (Wing Hin Automobile 4S Centre), Toyota Pandan Indah (Wing Hin Motor 4S Centre) dan Toyota Wangsa Maju (Motozoom 4S Centre).