Honda Japan sudah mula mengeluarkan teaser dalam bentuk video untuk model terbaru sportsbike CBR600RR, sebelum ia didedahkan secara rasmi pada bulan Ogos ini. Pencabar kepada Kawasaki ZX-6R dan Yamaha R6 ini akan tampil lebih berkemampuan supaya tidak ketinggalan di antara pesaingnya.

Apa yang boleh dilihat daripada video ini cuma bahagian luar, tetapi media Jepun banyak menjangkakan model ini akan dilengkapi dengan teknologi lebih moden. Sebagai permulaan, pendikitnya sudah menggunakan sistem throttle by wire.

Melalui pendikit ini, sudah tentu banyak lagi fungsi dapat dipasang, termasuklah pilihan mod tunggangan, kawalan cengkaman dan ABS beberapa tahap. Bukan setakat itu, ada juga yang menjangka ia akan dilengkapi dengan anti wheelie serta beberapa lagi ciri elektronik lain.

Jangkaan ini diperkuatkan lagi apabila melihat video tersebut, waktu panel paparan TFT ditunjuk, bahagian mod tunggangan turut menunjukkan beberapa huruf iaitu P, T, W dan EB yang mungkin boleh diterjemahkan kepada Power, Traction, Wheelie dan Engine Braking.

Pada bahagian penampilan, model baru ini dilihat mempunyai fairing yang lebih tajam dan lebar, berserta winglet kecil. Menjadikannya lebih menarik, model yang ditunjuk dalam video ini menggunakan skema warna Tricolore HRC.