PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) telah melancarkan kempen PETRONAS Setel-Mesra Bonanza, sebagai usaha yang berterusan untuk memberikan penghargaan kepada pelanggan setia. Sebanyak 992 pemenang yang bakal dicari bagi membawa pulang wang tunai dan baucer bahan api bermula 15 Ogos sehinggalah 15 Oktober 2020.

Di mana setiap minggu seramai 10 pemenang pertama berpeluang memenangi wang tunai sehingga RM3,000, manakala 100 pemenang kedua pula bakal membawa pulang baucer Setel bernilai RM50 yang boleh ditebus untuk pembelian bahan api. Sebagai tambahan, dua pemenang utama juga akan dipilih bagi menerima ganjaran bernilai RM50,000 setiap seorang sepanjang tempoh kempen berkenaan.

Ketua Perniagaan Peruncitan PDB, Khalil Muri, berkata, “Kempen Mesra Bonanza ini telah pun bermula sejak 2018 lalu dan merupakan kempen yang paling tinggi menerima penyertaan di kalangan para pelanggan kami. Bagi tahun ini, kami turut memperbanyakkan lagi tawaran termasuklah baucer Setel.”

Untuk mengambil bahagian dalam kempen ini, pelanggan hanya perlu berbelanja minimum RM30 bagi mengisi bahan api atau membeli apa jua barangan di Kedai Mesra di seluruh stesen Petronas di Malaysia. Penggunaan Kad Mesra bagi tujuan berkenaan memberikan peluang kepada pelanggan untuk satu penyertaan.

Bagi mempromosi keselamatan dan penjarakan sosial, pelanggan yang membuat transaksi pembayaran menerusi aplikasi mobiliti Setel, memiliki lebih banyak peluang dengan melibatkan lima penyertaan sekaligus.

Setel merupakan aplikasi mudah alih pembayaran elektronik pertama di Asia Tenggara membolehkan pengguna membuat pembelian bahan api dari kenderaan mereka sendiri. Menerusi aplikasi itu, pengguna tidak perlu turun dari kenderaan untuk pembelian bahan api sebaik tiba di stesen Petronas sebaliknya hanya melakukan pembayaran menggunakan aplikasi terbabit yang menghubungkan terus dengan pam minyak di stesen terbabit.