Dalam masa beberapa hari lagi, Honda akan memperkenalkan CRF250L dan CRF250 Rally 2021, yang dipanggil sebagai “full model change“. Bagi meningkatkan keterujaan terhadap dua model dual purpose ini, mereka telah mendedahkan gambar serta sedikit perinciannya.

Bagi CRF250L, konsep “Evolved ON-OFF GEAR” digunakan, yang bermaksud peningkatan untuk kemudahan harian, keseronokan di hujung minggu, serta mudah dikendali di dalam kawasan bandar dan offroad. Pada bahagian enjin, sistem kemasukan udara dan ekzos diperbaiki untuk mendapatkan kuasa yang lebih baik.

Selain panel badan baru, CRF250L 2021 juga akan menerima rekaan rangka baru yang lebih ringan dan tegap, jarak gerak suspensi yang lebih panjang serta sistem ABS two-channel untuk roda hadapan dan belakang.

CRF250 Rally akan mendapat semua peningkatan sama seperti CRF250L, tetapi ia ditambah lagi dengan lampu LED yang lebih nipis, penggunaan bahan api yang dijadikan lebih cekap, tangki lebih besar serta penghadang angin yang lebih tinggi. Perincian lain hanya akan diketahui apabila motosikal ini dilancarkan tidak lama lagi.