Sejak perjanjian antara Indian Motorcycle dengan pengedarnya di Malaysia, iaitu Naza Group ditamatkan, tidak banyak yang dapat kita dengar tentang jenama motosikal dari Amerika Syarikat ini. Walaubagaimanapun, beredar khabar angin sekarang yang mengatakan pengedar baru bakal dilantik, dengan pembukaan pusat pameran flagship pada bulan Mei tahun ini.

Pengumuman rasmi oleh pemilik jenama Indian Motorcycles, iaitu Polaris dijangka dibuat pada bulan April dan sumber kami yang rapat dengan perkara ini mengatakan pusat pameran itu akan dibuka di tengah bandaraya Kuala Lumpur dan sedang dalam proses mendapatkan kelulusan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Penghantaran pertama motosikal Indian ke Malaysia di bawah pengedar baru ini akan bermula pada bulan Jun dan enam unit model FTR, iaitu empat FTR Race dan dua FTR Black juga akan dibawa masuk. Bagi model FTR Carbon pula, ia dijangka cuma boleh tiba pada hujung tahun.

Pengedar baru di Malaysia ini akan bertanggung jawab menjaga jualan, khidmat selepas jualan, alat ganti serta aksesori untuk Indian Motorcycles, dan sekarang ini terdapat perancangan untuk memperluaskan lagi jenama tersebut dalam negara bersama pengedar motosikal sedia ada dengan kerjasama strategik.