Selepas mengumumkan perpisahan dengan Ford Januari lalu, bintang Youtube, Ken Block dan Hoonigan Racing bakal melelong tiga jentera lumba dari jenama Blue Oval berkenaan yang ada dalam simpanan mereka. Lelongan tersebut bakal dijalankan oleh LBI Limited.

Tiga buah kereta berkenaan adalah Ford Fiesta ST “GYM3”, Ford Fiesta “RX43” dan juga Ford RS200 yang telah menerima ubahsuai ekstensif – ketiga-tiga jentera tersebut telah menghimpunkan sejumlah 200-juta tontonan di Youtube sejak 2010. Kesemua kereta berkenaan kini berada di bilik pameran LBI Limited yang terletak di Michigan.

Ford Fiesta ST 2011 “GYM3” adalah kereta pertama dalam kolobrasi Block dan Ford. Ia dihasilkan bagi membintangi video Gymkhana Three pada 2010, dan sehingga kini ia telah menerima lebih dari 66-juta tontonan. Jentera berkenaan diberikan kit badan lebih lebar, enjin berkuasa lebih dari 600 hp serta sistem pacuan semua roda.

Manakala untuk Ford Fiesta ST 2013 “RX43” pula, ia muncul dalam video Gymkhana SIX (2013), Gymkhana EIGHT (2016), dan Terrakhana (2017). Selain dari beraksi dalam video, ini juga merupakan jentera yang Ken Block gunakan untuk berlumba dan juga mencapai kemenangan pertama dalam Global Rallycross.

Manakala untuk Ford RS200 1986 pula, seperti yang ramai tahu ia adalah jentera yang Ford hasilkan untuk homologasi jentera rali Group B mereka, dan hanya diproduksi sebanyak 200 unit. Menurut Ken Block, RS200 ini merupakan jentera rali impiannya sejak kecil, dan unit miliknya tersebut telah pun diubahsuai bagi menghasilkan lebih dari 700 hp.