Puspakom Taiping tutup mulai 24 Mei kerana COVID-19

Puspakom Taiping tutup mulai 24 Mei kerana COVID-19

Puspakom telah mengumumkan penutupan cawangannya di Taiping, Perak mulai hari ini, 24 Mei selepas kakitangannya telah disahkan positif COVID-19 dan proses pengesanan kontak juga sedang dijalankan. Semua kakitangan cawangan juga akan menjalani ujian saringan Covid-19, sementara mereka yang berhubung secara langsung dengan kakitangan tersebut telah diarahkan untuk menjalani kuaratin selama 14 hari.

“Penutupan tersebut adalah bagi melakukan proses sanitasi dan pembersihan secara menyeluruh dan pembukaan semula cawangan tersebut akan diumumkan melalui saluran media sosial kami,” ujar Puspakom dalam kenyataan yang dihantar.

Sebagai alternatif, pelanggan yang telah membuat temujanji di Puspakom Taiping boleh menjalani pemeriksaan secara walk-in dengan pembayaran perlu dilakukan di cawangan seperti berikut. Pelanggan perlu membawa slip pengesahan temujanji Puspakom Taiping semasa hadir ke cawangan alternatif termasuk di cawangan Gopeng, Ipoh, Teluk Intan, Manjung dan Mak Mandin.

“Puspakom akan sentiasa bekerjasama rapat dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dalam menghadapi gejala ini,”katanya lagi.

Minggu lalu, cawangan Puspakom di Padang Jawa, Klang juga ditutup bermula 20 Mei 2021 disebabkan perkara yang sama. Sehingga kini, belum dimaklumkan tarikh cawangan tersebut akan beroperasi semula.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Izwaashura Sadali

Ledakan adrenalin dan impak maksima. Antara barisan ayat yang paling digemari apabila menggambarkan prestasi sesebuah jentera. Sebelum terlibat di dalam industri auto pada tahun 2011, dia sekadar gemar melihat sport rim tetapi kini lebih suka menerokai kehebatan sesebuah jentera itu.

 
 

Add a comment

required

required