Susulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 Penuh Fasa Pertama, Volvo Car Malaysia (VCM) telah mengumumkan untuk memberikan tempoh lanjutan bagi waranti dan servis. Ia membolehkan para pelanggan yang tidak dapat menghantar kereta mereka untuk diselenggara mendapat tempoh lanjutan terbabit.
Menerusi laman Facebook rasminya, syarikat ini mengumumkan, tambahan bagi tempoh waranti dan juga penyelenggaraan berkala ini diberikan adalah diluar pelaksanaan PKP penuh ini. Ia menawarkan lanjutan sehingga dua bulan selepas lockdown ini ditamatkan oleh kerajaan untuk lanjutan waranti.
VCM turut memaklumkan bagi para pelanggan yang jadual berkala bagi penyelenggaraan kenderaan telah melebihi syarat (bagi perbatuan, tarikh waranti, janji temu) ketika dalam tempoh lockdown juga diberikan lanjutan.
Turut dimaklumkan, sepanjang PKP penuh ini, operasi pusat servisnya mungkin berbeza-beza bergantung pada lokasi, dan sekiranya pelanggan yang memerlukan perkhidmatan segera atau keperluan pembaikan haruslah menghubungi wakil penjual Volvo yang terdekat untuk menjadualkan janji temu secepat mungkin.


Volvo ES90
dari RM 339,888
Volvo XC60
dari RM 333,888
Volvo XC90
dari RM 418,888
Volvo EX90
dari RM 442,888
Volvo EX30
dari RM 208,888
Volvo EC40
dari RM 248,888
Volvo XC40 Recharge Electric
dari RM 278,888
Volvo V60
dari RM 321,888
Volvo S90
dari RM 370,888