Kalendar MotoGP 2021 diubah – pusingan di Jepun batal, Thailand, Australia, Malaysia masih diteruskan

Kalendar MotoGP 2021 diubah – pusingan di Jepun batal, Thailand, Australia, Malaysia masih diteruskan

Penganjur perlumbaan MotoGP nampaknya telah merujuk semula kalendar penganjuran bagi tahun ini. Pusingan di Amerika Syarikat telah ditunda ke 3 Oktober, sementara pusingan di Jepun pula dibatalkan terus. Dengan ini, pusingan di Thailand juga telah ditunda ke 17 Oktober 2021.

Pusingan di Australia dan Malaysia, iaitu masing-masing pada 24 Oktober dan 31 Oktober masih lagi sama seperti yang telah dirancang dari awal, tetapi kita masih perlu melihat bagaimana keadaan pandemik di kedua-dua negara untuk memastikannya berjalan lancar.

Bagi tahun ini, masih tinggal 11 pusingan perlumbaan yang akan dijalankan, dengan yang seterusnya adalah di Assen, Netherland pada 27 Jun ini. Pelumba yang mengutip mata paling banyak kini adalah Fabio Quartararo dari pasukan factory Yamaha, diikuti Johann Zarco dari Pramac Ducati dan Jack Miller dari pasukan Ducati Lenovo Team.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required