Puspakom Sdn Bhd telah memaklumkan penutupan sementara operasi bagi Pusat Pemeriksaan Kenderaan Glenmarie dan Johor Bahru termasuk Perkhidmatan Bergerak di Johor mulai hari ini, 30 Julai 2021. Ia adalah bertujuan bagi melakukan proses disinfeksi dan sanitasi.

Menurut Puspakom, pembukaan semula Puspakom Glenmarie dan Johor Bahru akan dimaklumkan kelak. Bagi pelanggan yang telah membuat temujanji pemeriksaan di cawangan tersebut, bayaran temujanji akan dipulangkan secara automatik.

“Sebagai alternatif pelanggan yang telah membuat temujanji di cawangan Glenmarie, mereka dibenarkan hadir pemeriksaan secara walk-in di Puspakom Padang Jawa atau Petaling Jaya. Manakala bagi cawangan Johor Bahru, pelanggan boleh hadir ke cawangan alternatif iaitu Puspakom Pasir Gudang, Senai atau Kluang dengan syarat pelanggan perlu menunjukkan bukti slip temujanji pemeriksaan cawangan yang terlibat dengan penutupan.

“Walaupun pemeriksaan secara walk-in dibenarkan, namun membuat temujanji pemeriksaan amat digalakkan bagi mengelak berlakunya kesesakan di pusat pemeriksaan. Pelanggan yang hadir secara walk-in perlu membuat pembayaran di cawangan. Pelanggan diminta untuk mengabaikan Peringatan Temujanji MyPUSPAKOM jika menerimanya sepanjang tempoh penutupan cawangan,” kata kenyataan yang dihantar.