Selepas melihat konsep skuter adventure menerima sambutan baik melalui pelancaran model Xtreme 150 (RM9,588), Wmoto mempunyai perancangan untuk memperkenalkan pula versi 250 cc iaitu Xtreme 250 pada tahun hadapan.

Model itu malah sudah sampai di Malaysia, tetapi sedang melalui ujian atas jalan dan kelulusan jenis kenderaan (VTA) oleh JPJ sebelum boleh dilancarkan dan dijual di pasaran. Gaya dan konsep yang dibawa oleh Xtreme 250 adalah sama seperti Xtreme 150, tetapi menggunakan enjin yang lebih besar.

Selain daripada itu, WMoto memberitahu, Xtreme 250 ini akan mempunyai senarai spesifikasi yang lebih tinggi dan kita mungkin boleh menjangka fungsi seperti sambungan kepada telefon pintar ataupun kawalan cengkaman yang boleh ditutup.

Melihat kepada gambar yang didedahkan oleh WMoto, Xtreme 250 mempunyai penghadang angin yang bpleh dilaras secara manual, brek cakera depan dan belakang dengan fungsi ABS, dua penyerap hentak di belakang serta kedudukan menunggang yang tegak. Harga setakat ini masih belum diberitahu.