Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memaklumkan penutupan jalan dan lencongan trafik sedang dilaksanakan di persimpangan lampu isyarat Jalan Sultan Azlan Shah/Jalan Tun Razak sejak 15 September lalu sehingga 14 Disember 2021. Dalam kenyataan yang dikeluarkan, penutupan jalan itu bagi membolehkan kerja-kerja menaik taraf persimpangan bertingkat di Lebuhraya Sultan Iskandar (Lebuhraya Mahameru), Jalan Tun Razak, Jalan Tun Ismail, Jalan Ipoh dan jalan-jalan di sekitarnya.

Menurut DBKL, trafik dari Bulatan Pahang yang menghala ke Jalan Sultan Azlan Shah akan dilencongkan ke arah jambatan Jalan Tun Razak dan seterusnya ke Jalan Tun Ismail, Jalan Putra dan Jalan Raja Laut untuk ke Jalan Sultan Azlan Shah.

Manakala bagi kenderaan ringan, trafik dari Bulatan Pahang akan dilencongkan ke Jalan Batu-Bata untuk ke Jalan Sultan Azlan Shah.

Dalam masa yang sama, semua pengguna jalan raya dinasihatkan supaya mematuhi isyarat papan tanda sementara sebagai panduan dan langkah keselamatan bagi mengelakkan kekeliruan.