Sepatutnya ia dilancarkan pada April lalu, namun rancangan tersebut tertunda atas sebab tertentu. Walau bagaimana pun, akhirnya Suzuki Jimny generasi ke-empat kini telah pun berada di pasaran Malaysia, dan harganya telah pun didedahkan menerusi media sosial. Model 4×4 berskala kecil ini ditawarkan dengan harga atas jalan yang agak tinggi – RM168,900 tanpa insurans, termasuk dengan 50% pengecualian cukai (SST).

Kuasanya disalurkan dari enjin 1.5 liter VVT empat-silinder petrol, yang mampu menghamburkan 100 hp pada 6,000 rpm dan tork 130 Nm pada 4,000 rpm. Ia dipadankan dengan kotak gear automatik empat-kelajuan dan juga sisitem pacuan empat-roda dengan kotak pemindahan jarak rendah serta viscous coupling.

Kit standard yang diberikan termasuklah lampu utama projektor LED automatik, lampu kabus, roda aloi kelabu 15-inci, tempat duduk fabrik larasan manual, kawalan suhu automatik zon-tunggal, sistem infotainmen skrin sesentuh dengan ketersambungan Apple CarPlay dan dua pembesar suara. Bagi aspek keselamatan, ia hadir dengan hanya dua beg udara, ABS, bantuan brek, kawalan kestabilan dan cagak ISOFIX untuk menempatkan kerusi keselamatan kanak-kanak pada tempat duduk belakang.