BMW Malaysia, Tian Siang pasang stesen pengecas EV di Hotel Prestige dan Hotel Light di Pulau Pinang

BMW Group Malaysia dan Tian Siang Premium Auto telah menambah tiga lagi fasiliti BMW i Charging di Pulau Pinang, iaitu di Hotel Prestige di George Town dan Hotel Light di Seberang Jaya.

“Kami telah bekerjasama rapat dengan pengedar rangkaian kami bagi memperkenalkan BMW i pada 2015 untuk memastikan infrastruktur pengecasan yang diperlukan disediakan untuk memacu mobiliti elektro di negara ini. Kami di BMW percaya dengan masa depan elektrifikasi, dan berkongsi tanggungjawab ini dengan semua pihak termasuk rakan pengedar kami seperti Tian Siang Premium Auto,” kata Hans de Visser, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia.

Sementara itu, Tan Ka Kin dari Tian Siang Premium Auto pula berkata, “Sebanyak tiga fasiliti BMW i Charging baharu telah ditambah di Pulau Pinang. Sehingga kini, kami telah pun mempunyai 10 fasiliti sedia ada yang diperkenalkan sebelum ini di Ipoh dan Pulau Pinang. Kami juga akan terus mengembangkan lagi infrastruktur pengecasan di negeri-negeri ini, serta berharap dapat memperkukuhkan lagi keyakinan pengguna terhadap mobiliti elektrik yang dilihat berkembang secara progresif dalam beberapa tahun kebelakangan ini.”

Stesen pengecasan tersebut menempatkan Wallbox dengan operasi tiga-fasa 11 kW dan Type 2. Sebelum ini, Tian Siang telah memasang fasiliti BMW i Charging di Ipoh (Hotel WEIL, Banjaran Hotsprings Retreat) dan Pulau Pinang (Gurney Paragon Mall dan Hotel Iconic).