Hyundai Palisade facelift 2023 – perincian bocor awal

Hyundai Palisade facelift 2023 – perincian bocor awal

Hyundai Palisade facelift hanya akan didedahkan dalam masa dua hari lagi, iaitu pada 13 April nanti, tetapi nampaknya ada gambar penuh kereta tersebut yang sudah tersebar. Mereka yang bertanggungjawab menyiarkan gambar ini adalah Hyundai sendiri, tetapi sebenarnya secara tidak sengaja.

Gambar tersebut digunakan untuk ikon pautan video pelancaran model itu, namun kini telah pun dipadam. Walaubagaimanapun, ada media seperti Motor1 yang sempat membuat tangkap layar dan menunjukkannya kepada orang ramai.

Bahagian hadapan SUV tersebut dapat dilihat jelas dan antara perubahan paling ketara adalah gril lebih berpetak, lampu DRL LED menegak dengan pencahayaan berbentuk L, bentuk lampu baru, kemasan krom satin pada bahagian bawah bampar (mungkin untuk varian Calligraphy yang paling tinggi), serta rekaan rim baru.

Hyundai Palisade facelift 2023 – perincian bocor awal

Selain daripada gambar ini, laman web The Korean Car Blog juga ada beberapa perincian yang didapati daripada pembentangan untuk Palisade ini, termasuk bampar, bahagian atas papan pemuka, konsol tengah serta roda stereng baru. Kita juga boleh menjangkakan pilihan warna serta kemasan baru untuk model ini.

Kelengkapan baru lain yang akan diberi adalah seperti skrin infotainmen sesentuh 12.3 inci (sebelum ini 10.25 inci), “Full Display Rearview Mirror” (mungkin adalah unit digital dengan sambungan kepada kamera), cermin “hydrophobic” (air tidak lekat), Remote Smart Park Assist, kunci digital, sistem kawalan suara lebih maju, fungsi kawalan jauh kenderaan BlueLink yang dipertingkat serta “Tow Mode.”

Hyundai Palisade facelift 2023 – perincian bocor awal

Daripada aspek keselamatan, Palisade bakal menerima sistem brek kecemasan autonomous yang dipertingkat, dengan pengesan penunggang basikal, trafik dari belakang serta kenderaan dari hadapan, penghindar kemalangan titik buta, Highway Driving Assist II (pemanduan semi-autonomous Level 2 dengan bantuan tukar lorong), AEB waktu mengundur serta Adaptive Cruise Control.

Tiada perubahan mekanikal yang dinyatakan, jadi kita boleh menjangka Palisade akan terus menggunakan enjin sama, iaitu unit petrol V6 NA 3.8 liter dengan versi MPI 277 PS dan direct injection 295 PS, serta diesel turbo empat silinder 2.2 liter berkemampuan 200 PS dan 441 Nm tork. Palisade sekarang semuanya menggunakan transmisi automatik lapan kelajuan, dan ia boleh dipilih dengan sistem pacuan dua roda atau empat roda.

Nak jual kereta anda? Jual dengan Carro.

Certified Pre-Owned - 1 Year Warranty

10% discount when you renew your car insurance

Compare prices between different insurer providers and use the promo code 'PAULTAN10' when you make your payment to save the most on your car insurance renewal compared to other competing services.

Car Insurance

Durrani Sharom

Mempunyai latar belakang yang pelbagai termasuk sebagai pengurus tapak, pemandu van/lori dan pelbagai lagi, Durrani akhirnya masuk ke dalam bidang penulisan automotif lapan tahun lalu. Apa sahaja yang beroda dan berenjin membuatkan beliau teruja dan beliau percaya ‘mesin pengangkutan' ini sepatutnya adalah sesuatu yang mampu memberikan pengalaman menyeronokkan kepada penggunanya.

 
 

Add a comment

required

required